Colníci a polícia zaistili na východe 60.000 ks cigariet a 2 pašerákov

26.08.2013 Snina

Bratislava/Ubľa 26. augusta (TASR) - Colníci a polícia zaistili na východe SR 60.000 kusov cigariet a dvoch ukrajinských pašerákov. Únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov mohol dosiahnuť približne 8156 eur. Informovala hovorkyňa Finančnej správy (FS) SR Patrícia Macíková.

Policajti z oddelenia hraničnej kontroly podľa Macíkovej spozorovali 23. augusta 2013 vo večerných hodinách dvoch mužov, ktorí v lese prekročili štátnu hranicu. Niesli ruksaky, v ktorých colníci následne odhalili nelegálne pašované cigarety. "K prípadu privolali vyšetrovateľa Kriminálneho úradu (KÚ) Finančnej správy. Muži boli ukrajinskej národnosti a putovali do cely predbežného zadržania," priblížila.

Colníci v lese podľa nej zaistili celkom 300 kartónov, v ktorých bolo 60.000 nelegálnych cigariet čínskej značky. "Tie boli v dĺžke tabakového povrazca do 80 mm bez platnej slovenskej kontrolnej známky," spresnila.

Vyšetrovateľ KÚ FS obvinil podľa hovorkyne zadržaných mužov z trestného činu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru v zmysle paragrafu 279 Trestného zákona. "V prípade dokázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody v trvaní 1 až 5 rokov," dodala.
 

Vyberte región